19 noviembre, 2007

La Edad Moderna S.XX - de todo un poco

MELIES, pionero del cineAquí una altra selecció de la filmografía de George Méliès que deixa enrere a les primeres pel·lícules realitzades sobre escenes i moments quotidians ja sigui sobre la vida laboral o familiar i li dóna un nou sentit a la incipient indústria cinematogràfica. Amb la seva màgia i la seva imaginació va salvar així al cinema d'acabar com un invent més entre punts d'aquella època. Méliès va fer realitat els somnis de les persones, al mostrar-los en les imatges que es representen en una pantalla, és el primer inventor de ficcions; és més, de la ciència-ficció. "Viatge a la Lluna" (1902) i "Viatge a través de l'impossible" (1904) es troben entre les millors mostres de l'inventor dels trucajes. Un dels més habituals era fer desaparèixer coses o fer-les aparèixer de nou. Uns altres eren la sobreimpressió d'una imatge sobre una altra, les dobles exposicions o l'ús de maquetes.
Quatre curts inèdits de Georges Méliès
L'homme orchestre (early film, 1900)
L'homme a la tête en caoutchouc (1901)
Melies the melomaniac ( 1903 )O Monstro ( 1903 )La lanterne magique ( 1903 )
Cake Walk - 1903
Le cake-walk infernal
Les cartes vivantes (The Living Playin) 1904Le Diable Noir (1905)


Aquí otra selección de la filmografía de George Méliès quien deja atrás a las primeras películas realizadas sobre escenas, momentos cotidianos ya sea sobre la vida laboral o familiar y le da un nuevo sentido a la incipiente industria cinematográfica, con su magia y su imaginación salvó así al cine de acabar como un invento más entre tantos de aquella época. Méliès hizo realidad los sueños de las personas, al mostrarlos en las imágenes que se representan en una pantalla, es el primer inventor de ficciones; es más, de la ciencia-ficción. "Viaje a la Luna" (1902) y "Viaje a través de lo imposible" (1904) se encuentran entre las mejores muestras del inventor de los trucajes. Uno de los más habituales era hacer desaparecer cosas o hacerlas aparecer de nuevo. Otros eran la sobreimpresión de una imagen sobre otra, las dobles exposiciones o el uso de maquetas.
LOS DISCIPULOS
Algunos videos de colección de cartoons emitidos en la década de 1930.


B&W CARTOON 1930 A ROMEO BIRDAESOPS FABLE 1931 GRANDMA & THE WOLFBetty Boop-Bimbo's initiation-1931TOM & JERRY (DICK & LARRY)
B&W CARTOON 1932Betty Boop
Hunting we will go-1932Betty Boop

Betty's Museum-1932


Dibujos animados o cartoons de la década de 1930 -DETODOUNPOCO.BLOSPOT

nav.js